Om KSV

KSV – Konstnärsgruppen sydväst, är en ideell förening av och för konstnärer bosatta och verksamma i sydvästra Skåne, inom kommunerna Malmö, Trelleborg, Svedala, Vellinge eller Skurup. Föreningen bildades året 1996 och har under alla år sedan starten, arrangerat Konstrundan i sydvästra Skåne kring påskdagarna. För att upptas som medlem i KSV krävs att man uppfyller de krav och kriterier i sitt konstnärskap som juryn ställer vid föreningens årliga invalsprocess. Medlemsansökan hittar du under fliken ”Kontakt”. Anmälningsavgiften är 300kr och ansökan ska vara oss tillhanda senast 30/9. Ansökningsprocessen brukar ske en gång om året, under oktober månad och svar på ansökan lämnas skriftligt inom en vecka efter juryns beslut.

 

 

KSV Historia 

Vår ideella föreningen startades 1996 av Johnny Andersson med 42 väletablerade yrkesverksamma konstnärer i sydvästra Skåne. Ett område som på den tiden inte var etablerat i den traditionella Konstrundan. Vårt föreningsnamn Konstnärsgruppen Sydväst refererar just till vår geografiska täckning av kommunerna Malmö, Vellinge, Svedala och Trelleborg, som ofta förkortas KSV då det kommer till Konstrundans sammanhang.

Från början arrangerades Konstrundan en vecka under två efterföljande helger på hösten, vanligtvis månadsskiftet mellan augusti och september. Upplägget har alltid varit baserat på konceptet att vi konstnärer bjuder in allmänheten att besöka våra ateljéer för att dela med oss av den konstnärliga processen och det slutliga resultatet i våra verk. Det var först under år 2000 som Konstrundan flyttades till våren och påskhelgen med vernissage på långfredagen. Därifrån kom så också Påskrundan, ett namn som många också använder i dag. 

Då Konstrundan flyttades till våren så fick vi möjligheten att visa vår samlingsutställning i nya lokaler. Samarbetet med familjen Gunilla och Eskil Brodde på Naturgården har förgyllt många år av utställningar. Naturgården har anor från 1700-talet och ligger perfekt och centralt med tanke på alla medlemmars verksamheter i närheten av Bröddarp. Familjen Broddes genuina konstintresse har spelat en stor roll för KSV.

För att bibehålla och värna om den höga standarden på konstnärskapet så har intagningen av nya medlemmar alltid varit hårt filtrerande. Föreningen har en jurybedömd medlemsintagning varje höst, där vi även söker nytänkande och mångfald. 

 

Ansök om medlemsskap senast 30/9

Välkommen med din ansökan via vårt formulär på Kontaktsidan. Vi har en jurybedömd intagning per år.
Ansökningsavgift 300kr
Plusgiro: 707620-1
Swish: 1230786426

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring vår förening och verksamhet så välkomnar vi dig att kontakta oss via mail: susanne@dagsberg.com eller telefon: 0703-541457.

 

Logga in som KSV-medlem

Ladda ner dokument och bilder från vårt eget internarkiv. 

Endast behörighet för medlemmar. 

 

© Konstnärsgruppen Sydväst.
Alla rättigheter reserverade.
www.ksvkonst.se